Тънка оферта за бедни студенти    Студенти пътуват с такси от Пловдив

...
Тънка оферта за бедни студенти 
 
Студенти пътуват с такси от Пловдив
Коментари Харесай

От Пловдив до София с такси за 20 лева

Тънка оферта за небогати студенти 

 

Студенти пътуват с такси от Пловдив до София за 20 лв., при междинна цена 15 за автобусен транспорт. За това сигнализираха водачи на жълти коли под тепетата, които упорстват за повдигане на таксиметровата услуга. Те желаят цената за 1 км пробег отвън обитаемо място да е с 50% от горната страна и да се вкара такса повикване, която да е 88 ст. денем и 99 в нощните часове.

„ Има сътрудници, които карат четирима и даже петима души за 80-100 лева до София! В цяла България се подиграват на пловдивчани за това “, ядосват се таксиджиите. Част от тях са безапелационни, че цените, на които возят сега, са на границата на парадокса, и оферират те да се завишат с 30-40 стотинки. „ Който употребява такси, и при 2 лв. на километър няма да се откаже! Сиренето като стана 15 лева, отново го купуваме. Така е и в нашата работа - който се вози, ще се вози. От евтиното губим единствено ние “, скачат те против сътрудници, подбиващи цените.

Само преди два дни цените в София скочиха с 15% с решение на столичния Общински съвет. Така минималната дневна тарифа става 1.21 лв., а нощната - 1.39 лв.. Максималните тарифи пък са надлежно: дневна 2.05 лв. и 2.51 лв. нощна. За съпоставяне, жълтите коли под тепетата вземат 0.99 лева денем и 1.09 лв. нощем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР